«φτώχεια, καλή καρδιά μα και γκρίνια», η ελληνική ..διαιτολογία, αυτοκριτικά

διαιτολόγος Τρίπολη Η «ΦΤΩΧΕΙΑ» Η μελέτη των 7 χωρών (1960), μία από τις πρώτες μεγάλες επιδημιολογικές μελέτες που εξέταζε ζητήματα διατροφής και τρόπου ζωής, είναι πολύ γνωστή στον επιστημονικό κόσμο και έκανε θετικά γνωστή και την Ελλάδα. Μια μελέτη που έφερε στο προσκήνιο την έννοια μεσογειακή διατροφή και την ελληνική της εκδοχή. Και ενώ αυτό … Περισσότερα«φτώχεια, καλή καρδιά μα και γκρίνια», η ελληνική ..διαιτολογία, αυτοκριτικά

Να μην αφήνουμε αυτό που μάς τρώει να χορτάσει..

(διαιτολόγος Τρίπολη) Ο εγκέφαλος αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή πεδία ενασχόλησης της επιστημονικής κοινότητας. Η πολυπλοκότητα με την οποία λειτουργεί ο κάθε εγκέφαλος δεν επιτρέπει μεγάλες και απόλυτες γενικεύσεις. Όμως, ολοένα και ενισχύεται η άποψη ότι η παχυσαρκία αποτελεί πάθηση (και) του εγκεφάλου. Πάθηση του εγκεφάλου που επιτείνεται από μια δίαιτα πλούσια σε ζάχαρη … ΠερισσότεραΝα μην αφήνουμε αυτό που μάς τρώει να χορτάσει..

Ζωικά λιπαρά..ας ανοίξουμε την εικόνα..

(διαιτολόγος Τρίπολη)  Το κορεσμένα λιπαρά οξέα (κυρίως ζωικά λίπη), βρίσκονται συχνά στο διατροφικό προσκήνιο όσον αφορά τις επιπτώσεις τους στην υγεία του ανθρώπου. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορούμε να τα «μισούμε» όπως τα ξαδέρφια τους τα trans λιπαρά (βρίσκονται στα τηγανητά έλαια, συσκευασμένα τρόφιμα, μπισκότα κα).   Οι διαιτητικές κατευθυντήριες γραμμές προτείνουν τον περιορισμό … ΠερισσότεραΖωικά λιπαρά..ας ανοίξουμε την εικόνα..

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.