Ωδή στη μελιτζάνα

διαιτολόγος Τρίπολη Η μελιτζάνα ανήκει στο ελληνικό καλοκαιρινό εδεσματολόγιο σε διάφορες εκδοχές, άλλες ολιγοθερμιδικές, άλλες «προκλητικές» και αρκετά πιο παχυντικές.   Η μελιτζάνα είναι εξαιρετική τροφή, γνωστή για τις πολλές φυτικές ίνες. Μόλις ένα φλιτζάνι μελιτζάνα (100γρ), μπορεί να προσφέρει πάνω από 10% των αναγκών μας σε φυτικές ίνες. Επίσης, η μελιτζάνα έχει υποχοληστερολαιμική δράση, … ΠερισσότεραΩδή στη μελιτζάνα

Μπριάμ το καλοκαιρινό

διαιτολόγος Τρίπολη «αυτό που τρώμε, είναι αυτό που βρίσκουμε να φάμε εκεί στον τόπο που ζούμε»   Το παραπάνω ίσχυε κατά βάση αρκετά χρόνια πριν και διήρκεσε αιώνες ολόκληρους. Και επειδή διήρκεσε τόσα πολλά χρόνια, αυτή η διαθεσιμότητα τροφίμων καθόρισε σε μεγάλο βαθμό τις παραδοσιακές μας διαιτητικές συνήθειες ως σήμερα. Ε, το καλοκαίρι εδώ στην … ΠερισσότεραΜπριάμ το καλοκαιρινό

νερό

Πιθανότατα γνωρίζετε ότι οι άνθρωποι ζούμε (θεωρητικά) χωρίς φαγητό για κάποιες εβδομάδες, ενώ χωρίς νερό ζούμε μόλις για 7 ημέρες σε ιδανικές συνθήκες. Το νερό χρειάζεται καθότι τα περισσότερα απαραίτητα συστατικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και να απορροφηθούν μόνο μετά την αντίδρασή τους με το νερό. (διαιτολόγος Τρίπολη)   Βιολογική σημασία νερού συνοπτικά: Το νερό είναι … Περισσότερανερό

Επιβραδύνετε, έτσι θα διαρκέσουν περισσότερο οι διακοπές σας..

Πολλές φορές οι διατροφικοί οδηγοί των καλοκαιρινών διακοπών βρίθουν από αισιοδοξία ότι αυτοί που τούς διαβάζουν θα τούς εφαρμόσουν. Επειδή είμαι φύσει αισιόδοξος, να μερικές ρεαλιστικές -θέλω να πιστεύω-,  διατροφικές οδηγίες ενόψει καλοκαιρινών διακοπών:   -ένας μίνι προγραμματισμός για ελευθερία.. Είστε σε διακοπές σε μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα ή σε γευστικούς παράδεισους σε κάποια ωραία γωνιά … ΠερισσότεραΕπιβραδύνετε, έτσι θα διαρκέσουν περισσότερο οι διακοπές σας..

Στις πατάτες δεν ταιριάζει το ..σκούρο

10 πατάτες τηγανητές (μέτριες σε μέγεθος) έχουν όσες θερμίδες έχει 1 φέτα ψωμί  (67 Kcal)., περιέχουν λίπος όσο μισό κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο περίπου..   ΠΡΟΤΙΜΗΣΤΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ Καλύτερες οι «σε καλό πρώτο ελαιόλαδο τηγανητές πατάτες». Το ελαιόλαδο, λόγω της σύστασής που έχει, δεν οξειδώνεται, αντέχει στις πολύ ψηλές θερμοκρασίες του τηγανίσματος (πάνω … ΠερισσότεραΣτις πατάτες δεν ταιριάζει το ..σκούρο

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.