Ψωμί: μερικές παρεξηγήσεις και 3 μύθοι

Στις 16 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα του Αρτοποιού. Εορτάζεται ίδια ημερομηνία με την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής- Επισιτισμού, οπότε συχνά μένει στο περιθώριο η συζήτηση για ένα τόσο αρχαίο, αλλά και τόσο σημαντικό επάγγελμα για τη ..θρέψη του ανθρώπου, ένα επάγγελμα με μεγάλη συμβολή στη σίτιση του ανθρώπου για εκατονταετίες. Ο αρτοποιός είναι αυτός που … ΠερισσότεραΨωμί: μερικές παρεξηγήσεις και 3 μύθοι

jelly drops, ιδέα ενυδάτωσης ανθρώπων με άνοια..

Όλοι γνωρίζουμε τη σημασία του νερού για τον οργανισμό μας. Πόσω μάλλον για τη σημασία που έχει για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου, ενός πολύ σπουδαίου μεταβολικά οργάνου μας. (διαιτολόγος Τρίπολη) Ένας φοιτητής (Lewis Hornby) στο Ηνωμένο Βασίλειο, στα πλαίσια προγράμματος καινοτομίας (Πρόγραμμα: Innovation Design Engineering) πατεντάρισε τα «jelly drops», μικρά χρωματιστά ζελεδάκια με 90%, … Περισσότεραjelly drops, ιδέα ενυδάτωσης ανθρώπων με άνοια..

Το Σεπτέμβρη χτίζουμε πιο εύκολα συνήθειες

Τρως πρωινό; Απάντηση: Ναι τρώω, έχω αρχίσει «διατροφή».. – Α ναι; Και πότε τελειώνει η «διατροφή».. Απάντηση: ….@#^*&!* (διαιτολόγος Τρίπολη)   Λοιπόν, το πρωινό ΕΙΝΑΙ η διατροφή μας, δεν το αρχίζουμε ως μέρος της «διατροφής», ούτε έχει ημερομηνία λήξης, η διατροφή μας δεν τελειώνει ποτέ. Κι αν δεν τρώγαμε πρωινό, επιδιώκουμε να χτίσουμε τη συνήθεια … ΠερισσότεραΤο Σεπτέμβρη χτίζουμε πιο εύκολα συνήθειες

Χτίζοντας σχολικό κολατσιό, mix and match

Μια ωραία ιδέα να χτίσουμε υγιεινές συνήθειες και μια ευχάριστη γνωριμία με τη διατροφή στο παιδί σχεδιάζοντας μαζί του το κολατσιό. Μπορεί να διαλέγει 1 τουλάχιστον τρόφιμο από 3-5 κατηγορίες τροφίμων. Μπορούμε να φτιάξουμε πρόγραμμα κολατσιών για όλη την εβδομάδα. διαιτολόγος Τρίπολη Καλή σχολική χρονιά ! ΥΓ: ισχύει και για χτίσιμο κολατσιού ενηλίκων.. #schoolnutrition #nutribertz

Μερικές συγχύσεις στην επιστήμη της διατροφής..

Ολοένα και αναπτύσσεται στην επιστημονική κοινότητα το γεγονός ότι διαφορετικοί οργανισμοί παρουσιάζουν διαφορετικές αντιδράσεις στο ίδιο τρόφιμο. Αυτό κάνει την έρευνα στη διατροφή δύσκολη, καθώς εισάγεται ένας σημαντικός συγχυτικός παράγοντας. διαιτολόγος  Τρίπολη Σε μια πρόσφατη μελέτη του περιοδικού “Cell”, επιστήμονες παρακολούθησαν την απόκριση στα ίδια τρόφιμα σε 800 άτομα. Κάθε άτομο φάνηκε να αποκρίνεται με … ΠερισσότεραΜερικές συγχύσεις στην επιστήμη της διατροφής..

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.