Η κατανάλωση “τυποποιημένων υγιεινών προϊόντων” έχει παγίδες, οπότε κοιτάτε ετικέτες, προσέξτε τα κρυφά “ελεύθερα σάκχαρα”, ώστε να μην ξεπερνούν το 5% των ημερήσιων καθημερινών θερμίδων ή να μην ξεπερνούν τα 30γρ/ ημέρα ή να είναι λιγότερα από 7 κγ/ ημέρα.
(διαιτολόγος Τρίπολη)

Τα ελεύθερα σάκχαρα προστίθενται στο ποτό/ φαγητό ή βρίσκονται φυσικά σε χυμούς, μέλι, σιρόπια.
Αυτά τα σάκχαρα γενικά πρέπει να μειώσουμε, γιατί προσθέτουν θερμίδες, φθείρουν τα δόντια και σε περίσσεια καθίστανται επικίνδυνα για ανάπτυξη διαβήτη.