✔5 κατηγορίες τροφίμων πρέπει συμμετέχουν στο πιάτο για να πετύχουμε επάρκεια και πλούτο σε θρεπτικά συστατικά🥗
(διαιτολόγος Τρίπολη)
✔Αν ακολουθείτε Ορθόδοξη Νηστεία, μπορείτε να αντικαταστήσετε με κάποιο ψητό/μαγειρεμένο θαλασσινό 🍤(γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι, σουπιές κα) 2 από τις παρακάτω 3 κατηγορίες τροφίμων:
-ξ. καρποί/σπόροι
-όσπρια
-δημητριακά / άμυλο
✔Αν ακολουθείτε Ορθόδοξη Νηστεία, μπορείτε να αντικαταστήσετε με κάποιο ψητό/μαγειρεμένο θαλασσινό 🍤(γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι, σουπιές κα) 2 από τις παρακάτω 3 κατηγορίες τροφίμων:
-ξ. καρποί/σπόροι
-όσπρια
-δημητριακά / άμυλο

Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Τρίπολη
✔προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε 2-3 είδη λαχανικών στο ίδιο πιάτο.
✔ναι μεν είναι καλό να έχετε ξ. καρπούς και σπόρους καθημερινά, προσοχή όμως στην ποσότητα (30-50γρ / ημέρα είναι αρκετά)🥜
Δείτε το φυτικό πιάτο της φωτογραφίας και κάντε το δικό σας, με τη δική σας φαντασία, με τις δικές σας πινελιές !
✔κοιμηθείτε καλά (πάνω από 7 ώρες), ενυδατώνεστε καθόλη τη διάρκεια της ημέρας
Δημήτρης Μπερτζελέτος
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος,MSc, MEd
Τρίπολη
bertzeletos@gmail.com