οι συνειδητοποιημένοι χορτοφάγοι το γνωρίζουν πολύ καλά ότι το πιάτο της χορτοφαγίας με κατάλληλους χειρισμούς είναι πλήρες, καιρός να το γνωρίσουν περισσότεροι άνθρωποι διαιτολόγος Τρίπολη
πιάτο φυτοφαγίας Διαιτολόγος Τρίπολη
5 κατηγορίες τροφίμων πρέπει συμμετέχουν στο πιάτο για να πετύχουμε επάρκεια και πλούτο σε θρεπτικά συστατικά
Αν ακολουθείτε Ορθόδοξη Νηστεία, μπορείτε να αντικαταστήσετε με κάποιο ψητό/μαγειρεμένο θαλασσινό (γαρίδες, χταπόδι, καλαμάρι, σουπιές κα) 2 από τις παρακάτω 3 κατηγορίες τροφίμων:
-ξ. καρποί/σπόροι
-όσπρια
-δημητριακά / άμυλο
προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε 2-3 είδη λαχανικών στο ίδιο πιάτο.
ναι μεν είναι καλό να έχετε ξ. καρπούς και σπόρους καθημερινά, προσοχή όμως στην ποσότητα (30-50γρ / ημέρα είναι αρκετά)
Δείτε το φυτικό πιάτο της φωτογραφίας και κάντε το δικό σας, με τη δική σας φαντασία, με τις δικές σας πινελιές !