ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΟΥ ΠΑΘΟΥΣ..

Ο Μάιος πάντα μυρίζει φράουλα. Οι πάγκοι και τα τελάρα  στις αγορές σίγουρα έχουν αυτά τα κόκκινα φρούτα.  Είναι ένα ιδιαίτερα εύγευστο φρούτο, το οποίο πέραν των άλλων συμβολίζει το πάθος (λόγω χρώματος και σχήματος)..

Η φράουλα είναι ένα φρούτο πολύ πλούσιο σε βιταμίνη C. Μόλις 100γρ φράουλας προσφέρουν περισσότερη από την ποσότητα βιταμίνης C που χρειαζόμαστε την ημέρα.

‘Όπως όλα τα φρούτα, έτσι και η φράουλα, περιέχει πολύ νερό (περίπου 90%), κάτι πολύ ευεργετικό για την ουροποιητική μας λειτουργία.

Η μεγάλη περιεκτικότητα σε φαινόλες (πχ ανθοκυανίνη), οι οποίες παρέα με τις βιταμίνες A,C προσδίδουν στη φράουλα αντιοξειδωτικές, αντικαρκινικές και ευεργετικές για την καρδιά  ιδιότητες!

Οι φράουλες περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, οπότε θεωρούνται κατεξοχήν τρόφιμο για την πρόληψη και αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

Πρόκειται για φρούτο που καλλιεργείται στην Ελλάδα από πολύ παλιά, μάλιστα στο Ν. Ηλείας η καλλιέργεια της γίνεται πλέον συστηματικά.

 

 

Συσταση ΦΡΑΟΥΛΑΣ/ 100γρ:

Θερμιδεσ:27 KCAL

ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ: 2gR

Μαγνησιο: 10mg

ΦΩΣΦΟΡΟΣ: 24mg

ΒΙΤΑΜΙΝΗ C: 77mg

Πηγη: «πινακεσ συνθεσησ τροφιμων», α. τριχοπουλου

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΊΝΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΑΥΞΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΠΡΟΪΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΓΕΡΘΕΙ ..ΤΕΧΝΗΤΑ

Πρόκειται για αρκετά ευαίσθητο φρούτο, λίγες ώρες εκτός ψυγείου αρκούν να κάνουν τη ..ζημιά. Αν θέλετε να τις έχετε 2-3 ημέρες καλό είναι να τις έχετε στο ψυγείο μαζί με το κοτσανάκι τους—άπλυτες σε αεροστεγές δοχείο.

Τρώγονται ωμές, ενώ πολλοί προτιμούν να τους ρίχνουν ζάχαρη ή/και σαντιγύ ή/και κονιάκ για να ανεβάσουν τη γλυκύτητα. Οι μαρμελάδες φράουλας γίνονται ανάρπαστες λόγω της γλυκιάς οξύτητας!

Πώς τις τρώμε;

Είναι «ευαίσθητες», γι’ αυτό βάλτε τις σε σουρωτήρι, ρίχτε άφθονο νερό και καταναλώστε τις αμέσως, έχοντας αφαιρέσει το κοτσανάκι

 

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.