COVID-19, διατροφική αντιμετώπιση

Ο COVID-19 δείχνει πιο αντιμετωπίσιμος, τουλάχιστον όσον αφορά τις άμεσες συνέπειες- επιδράσεις στην υγεία μας💥. Χρειάζεται όμως η επαγρύπνηση και η διαχείριση όσον αφορά τις μακροχρόνιες συνέπειες. Το ζήτημα “αποκατάσταση από τον COVID-19” ήδη απασχολεί την επιστημονική κοινότητα. Ο όρος long COVID έχει μπει για τα καλά στο λεξιλόγιο μας. Ιδού λοιπόν μερικές διατροφικές συμβουλές … Περισσότερα

Κοίτα την ετικέτα, κάνει καλό..

Η πρωτεΐνη είναι το διατροφικό trend, το διατροφικό φετίχ. Πολλές εταιρείς προβαίνουν σε ενέργειες αναφέροντας τη λέξη πρωτεΐνη με μεγάλα γράμματα στη συσκευασία. Οκ το τρόφιμο βάσει νομοθετικού πλαισίου θεωρείται “Πηγή Πρωτεΐνης” όταν τουλάχιστον το 12 % των θερμίδων του παρέχεται από πρωτεΐνες. Και τα 2 τρόφιμα στην εικόνα αποτελούν “Πηγή Πρωτεΐνης”. Το θέμα είναι … Περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Καρκίνου, η διατροφή μετράει !

4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ————————————————- 1 στους 3 καρκινοπαθείς υποσιτίζεται. Ο υποσιτισμός σε ασθενείς με καρκίνο έχει ως αποτέλεσμα: -μειωμένη ανοχή στην αντικαρκινική θεραπεία, -υψηλότερο κίνδυνο επιπλοκών και λοιμώξεων, -αυξημένη θνησιμότητα. Χρειάζεται: -screen και παρακολούθηση για υποσιτισμό καρκινοπαθή, -εφαρμογή κατάλληλων κατευθυντήριων οδηγιών για διατροφή καρκινοπαθή, -παροχή ίσης πρόσβασης και αποζημίωση ειδικής ιατρικής διατροφής για … Περισσότερα

Social Widgets powered by AB-WebLog.com.